woensdag 26 december 2012

Wander

\

Geweldige app ontdekt via Lastdaysofspring. Namelijk Wander.

Elke week krijg je een nieuwe 'guide' en het is de bedoeling dat je hem/haar in die week kennis laat maken met de cultuur uit Nederland en hij/zij probeert jou wat te leren over zijn/haar land. Door middel van missie's waarbij je foto's van dingen moet maken helpen zij jou om wat van Nederland te laten zijn, maar je moet natuurlijk ook gewoon praten. Zo heb ik met een jongen uit Amerika, een meisje uit Zweden en een jongen uit Zuid-Korea gepraat. Daarna had ik een meisje uit Japan, maar zij reageerde niet dus nu praat ik met een meisje uit Zweden.

Klein stukje uit het gesprek met Jeong.
Met de jongen uit Zuid-Korea, Jeong, had ik het leukste gesprek. Het ging over van alles! Hij heeft foto's van zijn school laten zien en ik heb hem uitgelegd wat Serious Request is (even tussendoor, meer dan 12 miljoen, whaaat?! Echt super goed! Ik heb 6 dagen lang alleen maar 3FM geluisterd dus was echt heel blij!) en zo nog meer dingen. We zijn nu ook op Facebook bevriend en dat is precies de bedoeling van Wander. Mensen overal in de wereld bij elkaar brengen.

Het is echt de moeite waard om downloaden want je leert zoveel over andere culturen en eigenlijk ook wel wat over je eigen cultuur. Want wat is het lokale drankje hier? En wat verschilt het eten hier met dat uit bijvoorbeeld Canada/Turkije/China? Het is soms ook best wel persoonlijk, maar zo leer je elkaar steeds beter kennen! En nog een pluspunt, het is erg goed voor je Engels. Want iedereen snapt het wel dat je als Nederlander geen perfect Engels spreekt (in Korea of ergens anders doen ze dat ook niet hoor!).
Vinden jullie het leuk als ik soms een app of iets anders laat zien?

En het is misschien een beetje laat, maar Merry Christmas! (:

2 opmerkingen:

  1. Wauw dat klinkt echt geweldig!! Ik ga het meteen downloaden, bedankt voor de tip!
    Ik volg je nu :)
    Jij ook nog meeerry christmas!

    BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...